Malbaratament Alimentari

 Que és el malbaratament alimentari?

La generació de residus alimentaris és elevada. Es calcula que aproximadament un 20% de les nostres escombraries són menjar que comprem que s’acaba malbaratant.

Llençar menjar que és apte per al consum humà implica també llençar de manera indirecta una gran quantitat dels recursos que es necessiten per produir-los i distribuir-los fins a la botiga. Si, a més, tenim en compte la gestió i el tractament dels aliments que convertim en residus, és del tot evident que la pressió ambiental i social que generem al medi és innecessària.

Evitar el malbaratament dels aliments suposa un estalvi econòmic pel consumidor i una reducció dels residus, però també és una qüestió per a reflexionar, tenint en compte que la producció d’aliments al món és 1’5 vegades més gran que la demanda i no tothom hi pot accedir de la mateixa manera.

MÉS INFORMACIÓ
  •  Informació de l’Agència de Residus de Catalunya:

Diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya. En format pdf
Un consum + responsable dels aliments. En format pdf

  • Generalitat de Catalunya. Educació

Familia i Escola .El malbaratament alimentari . Web

  • Generalitat de Catalunya. Salut.

Prou malbaratar aliments. Què podeu fer per aprofitar el menjar? . Video

  • Ajuntament de Barcelona

Web de l’Ajuntament de Barcelona sobre el malbaratament alimentari
Guia per evitar el malbaratament alimentari.  En format pdf
Guia didàctica: Ens ho mengem tot. Malbaratament alimentari als menjadors escolars de Barcelona. En format pdf.

  • Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

Campanya: Residus de qualitat. Aquí no es llença res.   Web

  • Altres:

De menjar no llencem ni mica. Blog

Guía práctica para reducir el desperdicio alimentario en centros educativos . Madrid: Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, 2014

Catálogo de iniciativas nacionales e internacionales sobre el desperdicio alimentario. Madrid: Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, 2014

Leave a Reply