Català | Español

Eliminació de les bosses de plàstic d’un sol ús

512px-plastic_bags

A proposta del grup municipal de la CUP, l’Ajuntament de Terrassa es va comprometre, amb el consens i unanimitat de totes les formacions polítiques, a fomentar l’any 2017 com a “Any de Transició” cap a un escenari d’ús exclusiu de bosses ‘verdes’. Es tracta d’una passa prèvia a la implantació de la nova normativa de la Generalitat en matèria de residus (en principi, amb una entrada en vigor prevista pel 2018).

En primer lloc, i dins aquest any de transició “ecològica”, l’Àrea de Serveis Econòmics i Gestió Tributària estudiarà la concessió d’incentius fiscals per aquells comerços que realitzin la transició cap a les bosses ‘verdes’ al llarg de 2017. També gaudiran d’aquestes bonificacions aquelles botigues que no les estiguin utilitzant ja en l’actualitat. S’haurà de crearà un sistema de validació i verificació d’aquesta reconversió ‘verda’ de la botiga.

En segon lloc, l’Àrea de Promoció Econòmica estudiarà les casuístiques d’empreses terrassenques del sector que puguin fabricar materials per bosses biodegradables i sostenibles, així com la fórmula de poder-los encaminar a crear línies productives que donin resposta a la futura i nova necessitat de bosses ‘verdes’ (amb el corresponent retorn de valor social com a valor afegit). En tercer lloc, l’àrea de Comerç i Turisme realitzarà una campanya de sensibilització ciutadana i impulsarà accions de substitució, consensuades en el si de la Taula de Comerç Local i en el marc del Pla de Prevenció i Gestió de Residus de Terrassa 2015-2020.

Els establiments comercials que s’acullin al programa podran substituir el plàstic per alternatives ‘verdes’, com ara les bosses de paper, les de fècula de patata, les biodegradables, les de cotó (tela), les de ràfia, així com les tradicionals cistelles i carrets d’anar a plaça.

About Author

Connect with Me:

Leave a Reply